«Νέο επίπεδο»

«Νέο επίπεδο»Φαίνεται πως κάποιοι άνθρωποι δεν βολεύονται εύκολα. Το μαρτυρά το πρόσωπό τους όταν επισκέπτονται φίλους και γνωστούς ή όταν ακόμη αναζητούν την επαφή με αγνώστους… Το παιχνίδι, η αναζήτηση δρόμων και ιδεών, το όνειρο και η πρόκληση κυλούν μέσα στο αίμα τους.

Σ’ αυτήν την πάστα των ανθρώπων που μάχεται με τα δικά της μέσα να αποκαταστήσει το όραμα ανήκει και ο Γιάννης Στεφανάκις. Εδώ και επτά περίπου χρόνια εκδίδει, διευθύνει και διανέμει το νέο του Επίπεδο, το τρημινιαίο περιοδικό για τα εικαστικά και το λόγο, όπως διατείνεται στην ταυτότητα του. Ζωγράφος ο ίδιος, με αξιόλογο έργο στο χώρο των εικαστικών, συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία του περιοδικού με την πένα και τον χρωστήρα του.

Πήραμε στα χέρια μας το καινούργιο τεύχος με αλλαγμένο σχήμα -πιο συμπαθητικό απ’ το παλιό- και αυξημένη ύλη στο λογοτεχνικό αλλά και στο εικαστικό μέρος του. Ξεχωρίσαμε το καλό αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, το οποίο συγκροτούν τα κείμενα των Μανόλη Αναγνωστάκη, Στρατή Τσίρκα, Αγγελικής Κωσταβάρα, Φίλιππου Φιλίππου, Χρίστου Παπαγεωργίου κ.ά. Στο ίδιο τεύχος δύο διηγήματα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, καθώς και ανέκδοτη ελληνική και ισπανική ποίηση.

« H Αυγή» 21-10-1997

Leave a Reply