«Τεχνοπαίγνιον» σε 400 αντίτυπα από τον Γ. Στεφανάκι

«Τεχνοπαίγνιον» σε 400 αντίτυπαΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ για πολύ Ο Γιάννης Στεφανάκις. Από τότε που αποφάσισε να αποχωριστεί το «Νέο Επίπεδο» κάτι του έλειπε. Η εκδοτική του δραστηριότητα ήταν, καταπώς φαίνεται, το «Alter ego» της εικαστικής. Η μια χωρίς την άλλη δεν μπορούσε να υπάρξει, γι’ αυτό αποφάσισε να πειραματισθεί εκ νέου. Πείραμα δημιουργικό και προσωπικό που μέσα του διακρίνει κανείς τις εμμονές και τις… ερινύες που δεν τον αφήνουν να ησυχάσει. Ονομάζεται «Τεχνοπαίγνιον» και είναι ένα νέο συλλεκτικό έντυπο με το οποίο ο Γ.Σ. επιχειρεί και πάλι να θεμελιώσει παρεμβατικό λόγο στο ποιητικό αλλά και το εικαστικό γίγνεσθαι. Χωρίς επικαιρικά κείμενα, χωρίς διαφημιστικές καταχωρήσεις, με πειραματισμούς όμως και νέους προβληματισμούς.

Το «Τεχνοπαίγνιον» τυπώθηκε σε 400 αριθμημένα αντίτυπα, περιέχει δε δύο αριθμημένα και υπογραμμένα χαρακτικά της Άριας Κομιανού και του Γιάννη Στεφανάκι. Τις σελίδες του υπογράφουν με ανέκδοτα κείμενα οι: Μ. Βασιλάκου, Α. Ζήρας, Π. Κυπαρίσσης, Σ. Μιχαήλ. Π. Μπουκάλας, Μπία Παπαδοπούλου, Μ. Στεφανίδης, Β. Φιοραβάντες και Α. Χρυσοστομίδης.

Το νέο περιοδικό θα παρουσιάσουν σήμερα, στις 8 το βράδυ, στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης της «Στοάς», ο συλλέκτης και μελετητής του περιοδικού Τύπου Γιώργος Ζεβελάκης, ο δοκιμιογράφος Σάββας Μιχαήλ και ο κριτικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης. Την εκδήλωση θα συνοδεύσει μουσικά ο γνωστός Κρητικός Καλλιτέχνης Ψαραντώνης.

Εφημερίδα, «Η Αυγή» 16 – 5- 2003

Leave a Reply