Το νέο «Τεχνοπαίγνιον»

Το νέο «Τεχνοπαίγνιον»Περιοδικό-κόσμημα μπορεί να χαρακτηριστεί το «Τεχνοπαίγνιον», το οποίο κυκλοφορεί με σταθερό προσανατολισμό προς τον χώρο των εικαστικών τεχνών και του ποιητικού λόγου. Εκδοση με αισθητική άποψη, κείμενα με άποψη και τυπογραφικό προφίλ που ξεφεύγει από την πεπατημένη, το «Τεχνοπαίγνιον» του Γιάννη Στεφανάκι (τεύχος 4ο, Μάιος 2006, τιμή: 25 ευρώ) διεκδικεί την αυθεντικότητα της φωνής του.

Στη θεματολογία του τεύχους ξεχωρίζει το αφιέρωμα στη σιωπή: μεταξύ άλλων, συμμετέχουν η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, ο Γιάννης Κοντός, ο Γιώργος Γώτης.

Ο Κώστας Παπαγεωργίου γράφει για «Το στοίχημα της σιωπής και ο λόγος», ο Αλέξης Ζήρας επικεντρώνει στον δραματουργικό τρόπο του Γιάννη Ρίτσου σε ό,τι αφορά τη σιωπή, ο Γεράσιμος Λουκάτος παρακολουθεί τους εκφραστικούς τρόπους της σιωπής, ενώ ο Δημήτρης Καλοκύρης μεταφράζει ένα σχετικό κείμενο του Εντγκαρ Αλαν Πόε γραμμένο το 1837.

Στην υπόλοιπη ύλη περιλαμβάνονται κείμενα της Τζίνας Πολίτη, του Σάββα Μιχαήλ και της Βάνας Χαραλαμπίδου στο πλαίσιο του πολυσέλιδου αφιερώματος για το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη. Το τεύχος κοσμούν έργα του Ισπανού γλύπτη Χουάν Μουνιόθ και σχέδια Ελλήνων ζωγράφων και ένα χαρακτικό της Δήμητρας Σιατερλή. Το τεύχος κυκλοφορεί σε κεντρικά βιβλιοπωλεία σε 439 αριθμημένα αντίτυπα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 22/06/2006

Leave a Reply